Митовете в маникюра

Ръка за ръка с еуфорията от всяка нова процедура или техника, вървят и негативните коментари. Чували сме какво ли не относно вредите и ползите от УВ Гела, Ноктопластиката и гел лаковете.

„Ноктите не дишат!“

Естествено, че не дишат! С гел и без гел, те са втвърдени епителни клетки, които защитават крайните фаланги на пръстите от механични повреди, удар, натиск. На са дихателен орган, нито участват в дихателната система.

 

„Гел лака и ноктопластиката увреждат ноктите.“

Сами по себе си изкуствените покрития не причиняват щети на нокътната плочка. Все пак са разработени с точно обратната функция. Както беше споменато по горе ноктите служат за защита, съответно всяко подобно покритие, което се натрупва и придава обем е от полза. По-дебел нокът – по-добра защита!

Увреждане се получава тогава, когато процедурата не е изпълнена професионално. Чопленето и премахването вкъщи с подръчни материали на Ноктопластика или Гел лак може да доведе до щети, но не и самите те! Неправилното прилагане, на която и да е процедура не води до добри резултати. За това се доверявайте само на професионалисти!

*Качеството, произхода и състава на продуктите са основен фактор за резултат.

„Мазна ми е плочката“

Най-разпространената реплика 🙂

Ползва се като оправдание от маникюристи и клиенти, за това, че материалът не се задържа на ноктите достатъчно време. Мазна е ! Все пак в строежа на ноктите участват и мазнини, от които зависи еластичността им. А продуктите, които се поставят перманентно са разработени спрямо тази структора и в съответствие с нея. Качеството и трайността на процедурата зависят основно начина на поставяне и качеството на материалите.

 

 „Ноктите трябва да почиват.“

Сериозно?!?

Това остава без коментар! Само един съвет- Осигурете поне 8 часа сън в денонощието на вашите нокти, обедна почивка от около 30 минути до 1 час на ден и на официални празници!